Coltunasi cu visine

de Ksenya in Mancaruri de post, 16 Noi 2016 | 11261 vizualizari

 

Varianta pe care v-o prezint este de post .Un desert delicios, adorat si de copii. Se gaseste in orice restaurant din Ucraina. Daca mergeti la ski in Bukovel, nu ezitati s-o cereti.
Aluatul se prepara la fel ca :http://www.bucataras.ro/retete/coltunasii-bunicii-61746.html numai ca in varianta de post
si visinele cand nu este sezonul lor  :http://www.bucataras.ro/retete/visine-la-borcan-63300.html

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 500 g faina
  • apa cat cuprinde
  • un varf cutit sare
  • Umplutura
  • visine scurse de surplusul de suc
  • o lingura margarina Unirea
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coltunasi cu visine:

Se framanta din faina si apa, sare un aluat elastic si nelipicios.

Se lasa la rece 20 minute acoperit cu o folie.

Pe o planseta infainata se intinde foaie subtire cam 2-3 mm, cu un pahar se fac cercuri. Se pun 2 visine se lipesc atent si se procedeaza la fel pana terminam aluatul.

Intr-o oala incapatoare, turnam apa si o punem pe foc, cand apa clocoteste, adaugam usor coltunasii, cu o lingura de lemn, ne asiguram ca coltunasii nu s-au lipit de fundul oalei. Fierbem coltuasii cam 8 minute la foc domol, cand coltunasii s-au ridicat deasupra, cu o spumiera ii scoatem si ii punem intr-o sita la scurs, apoi, intr-un castron, adaugam margarina topita. Se servesc calzi cu zahar pudra deasupra sau cu sirop de zmeura, trandafiri :http://www.bucataras.ro/retete/sirop-de-trandafiri-61958.html

Pofta mare!

TIPS-URI

1

Cand nu e post, se urmeaza aluatul din linkul postat si se pot servi cu smantana, zahar sau cu iaurt cu fructe: cirese, visine, papaia etc, sau cu iaurt facut cu sucul ramas de la visine indulcit cu miere sau cu unt topit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Gherca Daniela 1

19.11.2016, 09:26

super!

mihaelar63 1

08.12.2016, 11:23

Trimite la mine o portioara

navidad_2017 1

03.01.2017, 20:19

Sunt intr-adevar o nebunie! Cu ei incepea huzurul vacantelor de vara la Buneii din RSS Mold! Bunica punea numai zahar tos pe ei, care se topea si facea un sosulet delicios cu zeama de visine scursa din coltunasii plesniti la fiert. Eu ii pot face numai cu gem de visine, dar si asa-s f buni!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Coltunasi cu cartofi